Så startade det

I april 1974 i ett mörkt klubbrum i källaren till Norrköpings Folkets Hus träffades ett gäng "bowlare" från en nybörjarliga och några korpspelare som med hjälp av hallcheferna Pelle och Nisse kom att bilda en bowlingklubb. Då några av mötesdeltagarna hade ingått i en dansklubb med namnet Origo föreslogs detta namn. Då den nya bowlingklubben startade från noll (Origo = nollpunkten i ett koordinatsystem) godkändes namnet Bowlingklubben Origo. Klubbmärket kom dock till något år senare genom Tommy Ilfeldt.

Man anmälde ett lag till div. V Södra Svealand. Under premiär året spelade 15 spelare i laget. Sex av dessa spelare slutade redan efter första året men stommen fanns.

Klubben Har alltid haft ett 8-manna A-lag. Till säsongen 1977-1978 hade antalet spelare ökat så pass mycket att man kunde anmäla även ett 4-mana reservlag. Detta utvecklade sig säsongen efter till ett 8-manna reservlag. 1985-1986 var första säsongen som klubben hade två reservlag, ett 8-manna och ett 4-manna vilket klubben har haft de flesta säsonger sedan dess.